Locuri din România, de vizitat în noiembrie

Locuri din România, de vizitat în noiembrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România are multe locuri de poveste în care ne putem petrece vacanţele în luna noiembrie, mai ales că vremea este mult mai călduroasă decât normalul acestei perioade, în 2022.

Locuri de vizitat mai frumoase decât v-ați aștepta, pentru luna noiembrie, se regăsesc chiar în România. Mai multe destinații din țara noastră oferă peisaje de vis toamna, mai ales anul acesta, când vremea este mai caldă decât de obicei. Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România în noiembrie.

Lacul Roșu

Este un lac de baraj natural, absolut superb, format după prăbușirea unui versant în 1838. Se află la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului. Partea cea mai bună este că valea în care se află Lacul Roșu este ferită de frig și vânt, astfel că te poți bucura de aerul curat fără să-ți fie prea frig, chiar și în noiembrie.

Munţii Făgăraș

Munții Făgăraș nu sunt lăudați degeaba. În această zonă se găsesc obiective turistice precum Pasul Breaza, Piscul Negoiu, Munții Arpașului, Munții Cârțișoarei, Lacul Capra, Lacul Bâlea. Toate sunt perfecte în lunile de toamnă.

Satele din Maramureș

Breb și alte sate din Maramureș sunt absolut fermecătoare în luna noiembrie. Trecerea timpului le face și mai frumoase. Dacă vrei să respiri aer de munte și să te bucuri de tradiții vechi românești, este cazul să vizitezi Maramureșul, unde poți admira portul popular celebru și casele pictate.

Sibiu

Orașul poate fi vizitat oricând fără să fie dezamăgitor, dar farmecul lui și peisajele pe care le oferă sunt speciale toamna. Aici poți traversa Podul Minciunilor, admira expozițiile de la Muzeul Brukenthal, căuta Turnurile de Apărare și Zidurile Cetății și poți explora Orașul Vechi la pas.

Castelul Peleș

Castelul Peleș de pe Valea Prahovei, în Sinaia, este unul dintre cele mai cunoscute castele din România. La sfârşitul secolului al XIX-lea, Castelul Peleş se număra printre cele mai moderne reşedinţe regale europene, beneficiind de electricitate, lift interior şi încălzire centralizată.

Galerie de imagini

Citit 3681 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Noiembrie 2022 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.